Priopćenje oporbe: Đurđevac, NAŠ Grad!

stajaliste bus 2011 001

Nakon što je posljednja sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca održana po hitnoj proceduri te isto tako hitno završila, oporbeni članovi Gradskog vijeća podnijeli su zahtjev predsjedniku Gradskog vijeća za njezinim ponavljanjem. Osim novog zaduženja grada za 6 milijuna kuna traže i argumentiranu raspravu oko nalaza Državne revizije. U prilogu pročitajte njihovo priopćenje i službeni zapisnik sa te sjednice koja je trajala 16 minuta.

Đurđevac, NAŠ Grad!

21. sjednicu Gradskog vijeća grada Đurđevca g. Lacković je ubrzano održao. Istog dana kada ju je i sazvao. Bez članova oporbe, bez novinara i svega 16 minuta dugo!

Sada znamo zašto: na toj sjednici je, samo za ovu godinu, povećao zaduženje Grada sa 6 milijuna kuna na rekordnih 12 milijuna kuna! Budući da se radi o presudnoj temi za budućnost Grada, prvi puta se usuglasila cijela oporba i traži ponovno održavanje 21. sjednice Gradskog vijeća, zbog čega smo podnijeli zahtjev za njeno ponavljanje predsjedniku Gradskog vijeća.

Ujedinjena oporba opravdano traži objašnjenje za katastrofalan nalaz poslovanja na koji upozorava i izvještaj Državne revizije. Građani Đurđevca imaju pravo na ozbiljnu diskusiju o svojoj budućnosti. Oni imaju pravo da sve točke budu predmet ozbiljne rasprave na Vijeću. Jedinstvena oporba sastavljena od HDZ-a, SDP-a, HNS-a, (HNS, HSS, HSU) ne dozvoljava g. Lackoviću da obmanjuje javnost, sakriva činjenice i da javno ismijava zaduženja koja nadolazećim naraštajima Picoka priređuje!

Ovo nije privatan Grad g. Lackovića! Ovo je naš Grad. Đurđevac zaslužuje bolju budućnost!

Oporba grada Đurđevca